ZLOŽENIE:
- 170g - Bravčová krkovička
- 30g - Šampiňóny
- 20g - Cibuľa
- 100ml - Vývar
- 50ml - Paradajkový pretlak
- 5g - Mletá paprika červená
- Cesnak, Majorán, Soľ, Čierne korenie, Hladká múka, Olej
POSTUP PRÍPRAVY:
Mäso nakrájame na 170g steaky. Posolíme, nakoreníme z oboch strán a dáme piecť. My odporúčame prípravu metódou SOUS VIDE, čo znamená, že mäso zavákuujeme (v domácich podmienkach môžete zabaliť do fólie) a pomaly pečieme pri nízkej teplote, v tomto prípade 8 hodín pri 80°C. Je to síce zdĺhavejšia, ale zato zdravá príprava jedál. Odmenou za dlhšie čakanie je zachovanie veľkého množstva živín a minerálov v surovine. Mäso zostáva šťavnaté, pokrmy si zachovajú svoju hmotnosť, typickú chuť, farbu a živiny.
Pred dokončením mäsa si pripravíme hubový guláš. Orestujeme cibuľu do zlatista, pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku, šampiňóny, cesnak a majoránku. Zmes zalejeme vývarom a necháme prevariť. Ku koncu ešte zahustíme zátrepkou a dochutíme soľou a čiernym korením. Poslednou bodkou celého jedla je cibuľka obalená v osolenej múke a osmažená do chrumkava.
Mäso servírujeme preliate gulášom a posypané viedenskou cibuľkou. Ako prílohu odporúčame podávať zemiakové pyré. Ale je možné vyskúšať aj iné prílohy, podľa toho, čo komu chutí viac.
Dobrú chuť!