RECEPT Sous vide steak z krkovičky na hubovom guláši s viedenskou cibuľkou

Zloženie uvádzame na jednu porciu. Množstvo si môžete prispôsobiť podľa toho, akú veľkú rodinu, či návštevu čakáte.

img

ZLOŽENIE:

  • 170g - Bravčová krkovička
  • 30g - Šampiňóny
  • 20g - Cibuľa
  • 100ml - Vývar
  • 50ml - Paradajkový pretlak
  • 5g - Mletá paprika červená
  • Cesnak, Majorán, Soľ, Čierne korenie, Hladká múka, Olej

POSTUP PRÍPRAVY:

Mäso nakrájame na 170g steaky. Posolíme, nakoreníme z oboch strán a dáme piecť. My odporúčame prípravu metódou SOUS VIDE, čo znamená, že mäso zavákuujeme (v domácich podmienkach môžete zabaliť do fólie) a pomaly pečieme pri nízkej teplote, v tomto prípade 8 hodín pri 80°C. Je to síce zdĺhavejšia, ale zato zdravá príprava jedál. Odmenou za dlhšie čakanie je zachovanie veľkého množstva živín a minerálov v surovine. Mäso zostáva šťavnaté, pokrmy si zachovajú svoju hmotnosť, typickú chuť, farbu a živiny.
Pred dokončením mäsa si pripravíme hubový guláš. Orestujeme cibuľu do zlatista, pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku, šampiňóny, cesnak a majoránku. Zmes zalejeme vývarom a necháme prevariť. Ku koncu ešte zahustíme zátrepkou a dochutíme soľou a čiernym korením. Poslednou bodkou celého jedla je cibuľka obalená v osolenej múke a osmažená do chrumkava.
Mäso servírujeme preliate gulášom a posypané viedenskou cibuľkou. Ako prílohu odporúčame podávať zemiakové pyré. Ale je možné vyskúšať aj iné prílohy, podľa toho, čo komu chutí viac.
Dobrú chuť!

SIEŇ SLÁVY kuchárskeho cechu APROXIMA

čítať viac

Mojich 10 rokov v APROXIME

čítať viac

ŠÉFKUCHÁROM v kuchyni APROXIMA

čítať viac

PLESOVÁ SEZÓNA 2018

čítať viac