Sépiové taglioline so sušenými rajčinami, rukolou a cesnakovými chipsami

Sépiové cestoviny získali svoju čiernu farbu od prírodného sépiového atramentu (sépiová čerň), ktorý okrem farby dodáva do cestovín aj jemnú chuť ryby. Tieto cestoviny sú typické pre prímorské oblasti, kde sa väčšinou pripravujú s lososom, krevetami, či inými druhmi rýb.

img

Zo sépiových taglioline pripravíte veľmi jednoducho lahodný pokrm s osobitým podtónom, ktorý v sebe ponesie všetku chuť mora.

Ingrediencie pre 4 porcie:

  • 400 g sépiových taglioline
  • 4 polievkové lyžice sušených rajčín
  • 12 ks cherry rajčín
  • 4 strúčiky cesnaku
  • rukola
  • olej
  • soľ
  • čerstvo namleté korenie

Postup prípravy:

Na panvicu nalejte olivový olej a orestujte na ňom do zlatista cesnak nakrájaný na tenké plátky. Cesnak vyberte a nechajte ho odkvapkať od oleja, napríklad na papierovej utierke. Do panvice s cesnakovým olejom vložte cherry rajčiny a trochu ich nechajte zohriať. Nakoniec pridajte sušené rajčiny nakrájané na pásiky. Uvarené a precedené taglioline pridajte k rajčinám, zľahka pomiešajte a posypte rukolou a cesnakovými chipsami.

 Komentár nutričnej terapeutky:

Rukola obsahuje veľké množstvo vitamínu C a betakarotén, z ktorého sa v tele tvorí vitamín A. V zelenej zelenine sa nachádza látka chlorofyl, ktorý má prečisťujúci účinok na organizmus. Špeciálne na jar je jeho konzumácia žiadaná, pretože zvyšuje imunitu a zmierňuje únavu. Toto jedlo obsahuje dostatok dôležitých živín, stačí ak ho počas dňa doplníte kúskom chudého mäsa alebo mliečnymi výrobkami.

Nutričné hodnoty na jednu porciu:

  • 2231 kJ
  • 532 kcal
  • 15 g bielkovín
  • 16 g tukov
  • 79 g sacharidov
  • 0 mg cholesterolu
  • 4,8 g vlákniny